Rengöringskit

Det är viktigt att ta hand om din stol för att säkerställa att den håller sig i toppskick. På grund av detta har vi tagit fram ett eget rengöringskit som är perfekt för både tyg och läderklädsel.

Nedan hittar du några allmänna tips för att ta hand om din stol.

Svett och kroppsoljor

Svett- och kroppsoljor kan vara skadliga för både PU-läder och äkta läder i längden. Vi rekommenderar att du torkar av din stol med en fuktig trasa regelbundet för att hålla lädret i perfekt skick. Vi rekommenderar även att du då och då använder vår Multi-Surface rengöring från vårt rengöringskit. Den fungerar även som balsam och hjälper till att hålla lädret i bra skick och förlänger livslängden avsevärt.

Ta på dig några kläder!

Eftersom både svett och kroppsoljor kan vara skadliga för läder bör du försöka undvika direktkontakt med din hud. Så ta på dig lite kläder för att få lädret att se så bra ut som möjligt!

Undvik solen och andra värmekällor

Lång exponering för solljus och andra värmekällor kan orsaka torrhet och sprickbildning i lädret. Försök att placera din stol borta från direkt solljus och andra värmekällor som radiatorer och luftkonditionering för att undvika detta.

Ju snabbare desto bättre

Läder är i allmänhet mycket motståndskraftigt och lätt att hålla rent. Men om en olycka är framme och du spiller något är det viktigt att snabbt städa upp det för att undvika att spillet sjunker ner i lädret. Använd en torr trasa eller en vanligt hushållspapper för att suga upp spillet. Använd inte en torkande rörelse, utan dabba försiktigt av spillområdet för att absorbera det. För tuffare fläckar rekommenderar vi vår Multi-Surface rengöring från vårt rengöringskit.

Håll stolen borta från vassa föremål och husdjur.

Även om både PU-läder och äkta läder är mycket motståndskraftiga måste du ändå vara uppmärksam på hur stolen används. Undvik vassa föremål som till exempel nycklar i bakfickan. Och håll stolen borta från busiga husdjur och deras klor!